CondusDeRandament-web
P  O  W  E  R  E  D   B  Y
Termeni de Utilizare  |  Webmaster  |  Contact  |  FAQ  |  © 2016 Bursa de Valori Bucuresti
bvb-logo-web
✉ Contact
Pentru mai multe informatii bursiere, despre tranzactionare si statistici si despre organizatorul concursului, Bursa de Valori Bucuresti, accesati: www.bvb.ro

Inscrie-te acum


Inscrie-te acum si fii primul care afla noutatile!

Adresa de email:
close
ACASACONCEPTREGULAMENTCURS ONLINELectia 1 - Economisire vs. InvestitieLectia 2 - Cum functioneaza bursele?Lectia 3 - De ce sa devii investitor ...Lectia 4 - In ce poti investi la Bursa ...Lectia 5 - Deschiderea unui cont ...Lectia 6 - Cum tranzactionezi?Lectia 7 - Risc vs. RandamentLectia 8 - Ce conteaza atunci cand ...Lectia 9 - Cum tranzactionezi ...Lectia 10 - Cum sa te lasi Condus ... Chestionar 1Chestionar 2Chestionar 3Intreaba BVBKIT DE INVESTITIIBROKERIINREGISTREAZA-TECASTIGACOMISIA
Inscrie-te acum
Chestionar: Ce tip de investitor esti?

Tip de Investitor

 
Un investitor intelept va alege un produs de investitii care corespunde nu numai obiectivelor sale si suma de bani disponibila, dar si in functie de toleranta fata de risc. Toate investitiile presupun un anumit grad de risc. Exista investitori care au preferinta pentru risc si cei care au o aversiune fata de risc. Un investitor intelept urmareste o strategie de investitii care sa se potriveasca profilului sau de risc.

Astfel de profiluri de risc generale sunt descrise mai jos: 

Profil de risc defensiv sau moderat: Vizeaza protejarea capitalului – Nivel de risc foarte scazut
Scor total: 9-14 
Obiectivul principal investitional de a pastra capitalul sau valoarea principalului investit. Vrei sa castigi un flux de venituri previzibil din activele tale. Astfel gasesti mai reconfortant sa investesti in produse cu scadente fixe si rentabilitate prestabilite. Cresterea capitalului sau cultivarea averii este de o importanta secundara. Esti dispus sa iti asumi riscuri limitate cu activele tale, de obicei, intr-un orizont de timp scurt investitional. Spre exemplu, poti investi 80% din bani in depozite bancare, 10% fonduri de investitii cu plasamente in piata monetara, 5% in fonduri de investitii cu plasamente in obligatiuni, iar diferenta de 5% in actiuni cu profil defensiv. 

Profil de risc conservator: Vizeaza cresterea graduala a capitalului – Nivel de risc scazut
Scor total: 15-21 
Principalul scop investitional este de a obtine un venit relativ stabil si moderat. Esti dispus sa iti asumi un nivel moderat de risc cu activele in care investesti. Vizezi generarea unei cresteri graduale a averii pe termen lung. Portofoliul defensiv consta in principal in titluri cu venit fix diversificate, cu o mica parte de actiuni. Poti urma exemplul de mai sus, dar plasezi mai putin in depozite bancare si ceva mai mult in fondurile de investitii si poti pastra ponderea pe actiuni.

Profil de risc echilibrat: Vizeaza echlibrul intre risc si rentabilitate
Scor total: 22-28
Scopul principal este realizarea unei cresteri a capitalului pe termen lung. Cauti randamente relativ stabile, dar nu te deranjeaza asumarea riscuri moderate. Cu toate acestea, vizezi un venit al activelor tale. Portofoliu echilibrat se realizeaza prin proportii egale de obligatiuni si actiuni. La fel ca in exemplele de mai sus, doar ca incepi sa scazi ponderea plasamentelor in depozite bancare si investesti mai mult in fondurile de investitii, inclusiv spre acele plasamente in actiuni, si poti mari expunerea si pe actiuni.

Profil de risc dinamic: Vizeaza potential de crestere pe termen lung
Scor total: 29-35
Vrei sa-ti cresti averea pe termen lung. Esti dispus sa-si asumi mai multe riscuri deoarece vrei profituri mai mari. Esti constient ca actiunile pot fluctua pe termen scurt, dar o consideri o scadere temporara a investitiei ca o oportunitate de cumparare. Portofoliul dinamic include investitii cu o varietate de clase de active, cu un procent ridicat de actiuni. Depozitele bancare reprezinta mai putin in portofoliul tau, in timp ce plasamentele in fonduri de investitii si actiuni cresc si incepi sa investesti si in alte instrumente financiare cu risc ceva mai ridicat, cum sunt certificatele.

Profil de risc de crestere sau agresiv: Vizeaza crestere pe termen foarte lung
Scor total: 36-41
Prioritatea ta este de a genera castiguri de capital. Realizezi ca in timp, pietele de capital pot de obicei, supraperforma alte investitii. Cu toate acestea, nu esti confortabil de expunerea integrala a investitiei pe actiuni. Esti constient de faptul ca, cu cat mai mare este nivelul de risc al activului, cu atat valoarea sa va fluctua substantial. Nu esti preocupat de valoarea veniturilor generate de activele tale. Nu iti este teama de speculatii sau sa investesti in asa-numitele sectoare economice riscante. Consideri ca o scadere a pietei/un regres temporar reprezinta o oportunitate de cumparare. O mare parte a portofoliului de crestere va fi format din actiuni.
ACASACONCEPTREGULAMENTCURS ONLINELectia 1 - Economisire vs. InvestitieLectia 2 - Cum functioneaza bursele?Lectia 3 - De ce sa devii investitor ...Lectia 4 - In ce poti investi la Bursa ...Lectia 5 - Deschiderea unui cont ...Lectia 6 - Cum tranzactionezi?Lectia 7 - Risc vs. RandamentLectia 8 - Ce conteaza atunci cand ...Lectia 9 - Cum tranzactionezi ...Lectia 10 - Cum sa te lasi Condus ... Chestionar 1Chestionar 2Chestionar 3Intreaba BVBKIT DE INVESTITIIBROKERIINREGISTREAZA-TECASTIGACOMISIA
LECTIA 10
Performanta trecuta nu este o garantie a performantei viitoare.
Chestionar: Ce tip de investitor esti?
Cum sa te lasi Condus de Randament?
Vezi ce tip de investitor esti
Exerseaza