CondusDeRandament-web
P  O  W  E  R  E  D   B  Y
Termeni de Utilizare  |  Webmaster  |  Contact  |  FAQ  |  © 2016 Bursa de Valori Bucuresti
bvb-logo-web
✉ Contact
Pentru mai multe informatii bursiere, despre tranzactionare si statistici si despre organizatorul concursului, Bursa de Valori Bucuresti, accesati: www.bvb.ro

Inscrie-te acum


Inscrie-te acum si fii primul care afla noutatile!

Adresa de email:
close
ACASACONCEPTREGULAMENTCURS ONLINELectia 1 - Economisire vs. InvestitieLectia 2 - Cum functioneaza bursele?Lectia 3 - De ce sa devii investitor ...Lectia 4 - In ce poti investi la Bursa ...Lectia 5 - Deschiderea unui cont ...Lectia 6 - Cum tranzactionezi?Lectia 7 - Risc vs. RandamentLectia 8 - Ce conteaza atunci cand ...Lectia 9 - Cum tranzactionezi ...Lectia 10 - Cum sa te lasi Condus ... Chestionar 1Chestionar 2Chestionar 3Intreaba BVBKIT DE INVESTITIIBROKERIINREGISTREAZA-TECASTIGACOMISIA
Inscrie-te acum
Cele mai importante informatii de pe website-ul Bursei de Valori Bucuresti (www.bvb.ro ) sunt disponibile si pe mobil, prin intermediul aplicatiei BVB.

In plus fata de aceasta, aplicatia BVB Trading app, ofera tranzactionare online, aplicatia fiind una dinamica si usor de utilizat. Aplicatia este dedicata investitorilor care doresc sa isi administreze activ portofoliile si sa fie conectati la piata. Aplicatia este disponibila gratuit in Google Play si App Store pentru clientii brokerilor care ofera acces la platforma de tranzactionare Arena XT, oferita de Bursa de Valori Bucuresti.

Bursa de Valori Bucuresti ofera si conturi demonstrative, care permit familiarizarea cu mediul real de tranzactionare, prin folosirea unui cont virtual. Varianta desktop este disponibila la www.bvb.ro/demo sau prin aplicatia de mobil descrisa mai sus – BVB Trading de pe App Store sau Google Play

Contul virtual este alimentat automat cu 20.000 de lei, care pot fi folositi pentru alcatuirea un portofoliu de actiuni. Banii pot fi investiti atat in actiuni ale companiilor listate pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, cat si ale celor listate pe Sistemul Alternativ de Tranzactionare AeRO. 
Cum tranzactionezi singur? Incearca contul DEMO
ACASACONCEPTREGULAMENTCURS ONLINELectia 1 - Economisire vs. InvestitieLectia 2 - Cum functioneaza bursele?Lectia 3 - De ce sa devii investitor ...Lectia 4 - In ce poti investi la Bursa ...Lectia 5 - Deschiderea unui cont ...Lectia 6 - Cum tranzactionezi?Lectia 7 - Risc vs. RandamentLectia 8 - Ce conteaza atunci cand ...Lectia 9 - Cum tranzactionezi ...Lectia 10 - Cum sa te lasi Condus ... Chestionar 1Chestionar 2Chestionar 3Intreaba BVBKIT DE INVESTITIIBROKERIINREGISTREAZA-TECASTIGACOMISIA
LECTIA 9
Performanta trecuta nu este o garantie a performantei viitoare.
lectia9a
Pentru a realiza un portofoliu din aplicatia de mobil, in sectiunea de cautare, se introduce numele sau simbolul bursier al companiei (ticker), format din doua, trei sau patru litere. De exemplu, daca doresc sa cumpar actiunea companiei Bursa de Valori Bucuresti, voi introduce simbolul (BVB) in caseta de cautare.

Fiecare companie listata la Bursa de Valori Bucuresti are un profil unic in aplicatie, care contine informatii despre pretul de vanzare si de cumparare (SELL si BUY), date si volume de tranzactionare, ordinele plasate in piata, graficul de evolutie si cele mai importante stiri.

Pentru a cumpara actiuni, trebuie plasat un ordin de cumparare, prin apasarea butonului BUY. Se introduce numarul de actiuni (100) si se apasa “Submit”. Astfel, la pretul de 21.2 lei/actiune, se vor plati 2.120 lei.

Se repeta aceiasi pasi pentru fiecare ordin in parte, pana cand portofoliul este finalizat. Acesta este creat in functie de profilul fiecarui utilizator, de analiza pe care acesta o face si de apetitul sau la risc. Cei 20.00 de lei pot fi investiti treptat, fara a exista vreo restrictie privind durata sau modalitatea de investitie a sumei. Mai jos este expus un model de portofoliu virtual. Acesta contine titlurile a sase companii. In functie de evolutia pietei si a companiilor, se pot cumpara mai multe actiuni ale unei companii deja existente in portofoliu sau se pot vinde, pentru a investi in alte societati.
lectia9b
Versiunea pentru desktop a Arena XT ofera aceleasi facilitati, adaptate pentru PC. Logarea in platforma se face cu aceleasi date ca si pe versiunea de mobil. Aceasta este impartita in mai multe ferestre, care contin: lista companiilor, date despre portofoliu, ordine, tranzactii si stiri de piata.
 
Odata intrat in platforma, un tur de prezentare este oferit, pentru a va familiariza cu functionalitatile de baza. Sectiunea de urmarire a pietei (Market Watch) – in partea dreapta - in care se pot vedea datele primare de piata pentru instrumentele urmarite (actiuni preferate). Informatiile din aceasta sectiune sunt actualizate in timp real pe masura ce au loc noi evenimente in sistemul central al bursei. Actiunile pot fi sortate pe baza unor criterii cum ar fi: valoare, volum, variatia pretului.
lectia9c
Fereastra centrala reprezinta sectiunea de Operatiuni, in care aveti posibilitatea de a vedea si modifica datele personale (ordine, tranzactii, activitate de tranzactionare, portofoliu). De asemenea, in aceasta sectiune pot fi accesate si graficele de preturi.
Exerseaza