CondusDeRandament-web
P  O  W  E  R  E  D   B  Y
Termeni de Utilizare  |  Webmaster  |  Contact  |  FAQ  |  © 2016 Bursa de Valori Bucuresti
bvb-logo-web
✉ Contact
Pentru mai multe informatii bursiere, despre tranzactionare si statistici si despre organizatorul concursului, Bursa de Valori Bucuresti, accesati: www.bvb.ro

Inscrie-te acum


Inscrie-te acum si fii primul care afla noutatile!

Adresa de email:
close
ACASACONCEPTREGULAMENTCURS ONLINELectia 1 - Economisire vs. InvestitieLectia 2 - Cum functioneaza bursele?Lectia 3 - De ce sa devii investitor ...Lectia 4 - In ce poti investi la Bursa ...Lectia 5 - Deschiderea unui cont ...Lectia 6 - Cum tranzactionezi?Lectia 7 - Risc vs. RandamentLectia 8 - Ce conteaza atunci cand ...Lectia 9 - Cum tranzactionezi ...Lectia 10 - Cum sa te lasi Condus ... Chestionar 1Chestionar 2Chestionar 3Intreaba BVBKIT DE INVESTITIIBROKERIINREGISTREAZA-TECASTIGACOMISIA
Inscrie-te acum
Selectarea orizontului de timp si a momentului de achizitie reprezinta un alt element important. Este aproape imposibil sa castigi bani peste noapte pe bursa, astfel ca este important sa iei decizia corecta cu privire la orizontul de timp al investitiei. Tipul de abordare depinde de intervalul de timp stabilit, astfel incat poti fi investitor pe termen scurt, mediu sau lung. In general investitorii pe termen lung (de exemplu 3-5 ani) au cele mai bune rezultate. In cazul investitorilor pe termen scurt, riscurile sunt mai mari, iar sincronizarea este si mai importanta intrucat trebuie identificate cele mai bune oportunitati de castig pe termen scurt.

Alt element important al unei investitii de succes se afla selectia componentelor din portofoliu. Cu ajutorul unui intermediar poti invata cum sa identifici instrumentele pe care vrei sa le cumperi. 
Pentru a lua o decizie de cumparare pot fi utilizate doua metode: analiza fundamentala si cea tehnica.
Analiza Fundamentala implica utilizarea datelor financiare si economice pentru evaluarea lichiditatii, solvabilitatii, eficientei si, cel mai important, al potentialului castig oferit de o companie. Setul de lucru esential al analistului include rapoartele anuale si rezultatele financiare, statistici ale industriei si trendurile pietei, precum si date macro-economice etc.

Cu aceste informatii la indemana, scopul analistului este sa scoata in evidenta actiunile subevaluate si, apoi, sa le cumpere in anticiparea unei cresteri care ar trebui sa aiba loc atunci cand valoarea este evidenta.

Desi nu este foarte important pentru investitorul obisnuit sa inteleaga complet modul in care analistul isi indeplineste munca sa, este folositor sa intelegi in linii mari ce se petrece in mintea lui atunci cand evalueaza valoarea unei actiuni. Cand realizeaza o analiza fundamentala, valoarea unei actiuni este evaluata in urmatorii 3 pasi:
✓ realizarea de scenarii pentru economie in general, utilizand indicatori economici cheie (precum bursa in sine, rata dobanzii, PIB, investitiile in afacerile reale, profiturile corporate, preturi, balanta de plati etc);
✓ analiza castigurilor companiei si dividendele;
✓ realizarea de previziuni cu privire la perceptia pietei asupra cresterii companiei tale.

ANALIZA TEHNICA


In timp ce o abordare fundamentala evalueaza o actiune prin utilizarea datelor financiare si economice, un analist nu se uita la evolutia veniturilor, balante, politica companiei, ori altceva fundamental despre companie. Analiza tehnica ia in calcul evolutia istorica a pretului unui instrument financiar sau indice si evolutia din prezent. Aceasta este realizata, de regula, in formatul unui grafic. Instrumentul financiar poate fi o actiune, indice sau sector.

Analistul tehnic crede ca instrumentele financiare evolueaza in trenduri si ca aceste trenduri continua pana cand se intampla ceva care schimba trendul. In cazul trendurilor, pot fi observate anumite modele si niveluri.

Instrumentele analistului tehnic sunt indicatori si sisteme utilizate pe graficele evolutiei pretului. Medii mobile, linii de suport si rezistenta, deviatii de la medie, momentum – toate acestea sunt exemple de indicatori.

In trecut, analiza tehnica necesita computere institutionale puternice si echipe de matematicieni pentru a interpreta semnalele. Acum, cu soft-urile moderne si computer-ul de acasa, investitorii individuali pot accesa aceleasi informatii ca analistii institutiilor mari.
Ce conteaza atunci cand investesti?
ACASACONCEPTREGULAMENTCURS ONLINELectia 1 - Economisire vs. InvestitieLectia 2 - Cum functioneaza bursele?Lectia 3 - De ce sa devii investitor ...Lectia 4 - In ce poti investi la Bursa ...Lectia 5 - Deschiderea unui cont ...Lectia 6 - Cum tranzactionezi?Lectia 7 - Risc vs. RandamentLectia 8 - Ce conteaza atunci cand ...Lectia 9 - Cum tranzactionezi ...Lectia 10 - Cum sa te lasi Condus ... Chestionar 1Chestionar 2Chestionar 3Intreaba BVBKIT DE INVESTITIIBROKERIINREGISTREAZA-TECASTIGACOMISIA
LECTIA 8
Performanta trecuta nu este o garantie a performantei viitoare.
Sursa
Ce contine si de unde o obtii
Profilul companiei pe www.bvb.ro
Cele mai importante informatii despre companie: pretul curent si istoricul de pret, date financiare, actionariat, conducere, ultimele noutati.
Website-ul companiei
Informatii despre companie: date financiare, actionariat, conducere, ultimele noutati, persoane de contact.
Rapoarte analisti
Rapoartele departamentelor de cercetare ale firmelor de brokeraj contin diverse informatii si date pentru sa sustina recomandarile analistilor de a cumpara, vinde sau detine stocuri urmate de firme. Date disponibile de la broker.
Ziare de specialitate
Website-uri si publicatii precum si agentii de stiri pot furniza cele mai actualizate evolutii ale unui sector economic, respectiv o companie anume.
Intrebari – verifica-ti cunostintele
Exerseaza